dilluns, 14 de gener del 2013

Torna el cicle de xerrades alternatives amb la projecció del documental "La Plataforma"

Més de 500.000 families viuen amenaçades amb perdre casa seva. Organitzacions que analitzen el funcionament de la banca calculen que en els propers anys es superarà el milió d'execucions. Des del principi de la crisi s'han executat més de 350.000. Cada una afecta no només als propietaris dels inmobles que no poden pagar, també als avalistes, habitualment de l'entorn familiar.

El proper divendres 18 de gener a les 19h a la Biblioteca de Cardedeu, dintre del cicle de “xerrades alternatives” que organitzem Àgora Vilamajor junt amb una dotzena d’entitats i col·lectius d’indignats del Baix Montseny, es projectarà el documental “La Plataforma” produït per SICOM i Namuss Films.

Amb aquesta projecció volem celebrar la finalització de la campanya de recollida de signatures de la ILP per la dació en pagament i el lloguer social que. A Cardedeu s'han recollit de llarg més de 4.000 signatures i arreu de l'estat, a falta de recollir els ultims plecs, es superen les 700.000.

#LaPlataforma, el documental, tracta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i de la seva lluita en defensa del Dret Constitucional a una Vivenda Digna per a tots i preten ser una eina que afavoreixi el debat, aclareixi els drets que asiteixen a la ciudadanía i desfaci els equivocs que la informació interessada ha impregnat a la societat.

Gràcies a iniciatives com aquesta, s'ha aconseguit per exemple que ajuntaments com el de Sant Pere de Vilamajor aprovéssin mesures per una vivenda digna i en contra de les execucions hipotecàries perpetrades pels bancs (moció aprovada per unanimitat, amb vots a favor de ERC-Reagrupament, CiU, PSC, GISP i ISP-ICV-AE). Al passat ple de Sant Antoni de Vilamajor també es va presentar una moció pel dret a una vivenda digna, però va ser rebutjada per l'equip de govern (moció presentada per PSC amb el suport de SI i PUSA, rebutjada pels vots en contra de ERC-Reagrupament, AIV, CiU i trànsfuga (PP)).

Al documental, participen importants juristes i experts en dret constitucional que aporten dades i arguments a favor dels afectats i en contra de la dictadura del pensament únic que pretenen imposar les entitats financeres.





Si hi ha qualsevol persona en perill de desnonament al poble, si teniu familiars, amics o veïns en aquesta situació, que no es quedin sols, contacteu amb: agoravilamajor@gmail.com

Trailer del documental:
http://vimeo.com/39010997

Més informació a la pàgina web de SICOM:
http://sicom.cat/desahucios/

SICOM és una asociació sense anim de lucre formada per periodistes i professionals preocupats pel futur del planeta i de la nostra societat

Namuss Films és una productora audiovisual la cultura organitzativa de la qual és la de realitzar projectes periodístics lliures de condicionants mercantilistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada