dilluns, 17 de desembre del 2012

L’equip de govern de Sant Antoni de Vilamajor rebutja les mesures proposades pels veïns i veïnes per un poble democràtic

El 15 de maig de 2011 milions de persones vàrem sortir al carrer i vàrem acampar a les places reclamant una cosa: democràcia real, que els ciutadans puguéssim participar en les decisions públiques que ens afectàven directament, no deixar el nostre futur en mans d’unes èlits polítiques i financeres.

El passat 4 de desembre es va celebrar a Sant Antoni de Vilamajor un ple excepcional: per fi un grup polític de l’Ajuntament (PUSA) proposà modificar el reglament municipal (ROM) per a què els veïns i veïnes puguéssim participar en les decisions públiques. Aquesta moció constava d'una sèrie de mesures fetes pels veïns i veïnes per tal de fer un poble democràtic i una gestió transparent.



La moció va ser rebutjada amb els vots a favor de l’oposició (PUSA, SI i PSC) i els vots en contra de l’equip de govern (CiU, ER-R., AIV i trànsfuga (PP)). La pregunta que ens ve a la ment en veure l’aclaparador rebuig de l’equip de govern és: Per què? No es consideren demòcrates? De què tenen por? Votar en contra d'aquesta moció no fa més que demostrar el seu tarannà antidemocràtic.

No obstant aquesta primera negativa, hem pogut saber que des de l'oposició (SI i PUSA) es vol organitzar una comissió per plantejar un model de domocràcia directa al poble. Des d'Àgora Vilamajor també seguim treballant per una democràcia real al poble, ja que aquest objectiu és una de les nostres principals raons per existir.

Podeu veure aquí les mesures proposades pels veïns i veïnes que finalment van rebutjar des de l'equip de govern de l'Ajuntament.



Tot i què tots els grups del ple van estar d'acord en el seu moment en declarar Sant Antoni municipi català lliure i sobirà, quan el grup SI va presentar una moció per la insubmissió fiscal a l’Estat Espanyol, consistent a deixar de pagar taxes a l’Estat, dipositant els diners a un compte de la Generalitat de Catalunya, l'equip de govern la va rebutjar. Aquesta insubmissió fiscal, que ja practiquen altres Ajuntaments com el de Gallifa, és legal, no obstant des de l’equip de govern es va titllar la proposta d’il·legal i la van rebutjar (vots en contra de CiU, ER-Reagrupament, AIV, trànsfuga (PP)), faltant fins i tot al grup polític que la va presentar, acusant-los de no tenir credibilitat al no haver aconseguit representació a les darreres eleccions parlamentàries.



Tampoc va haver vot favorable per la moció presentada pel PSC, relativa al dret a la vivenda, una mesura semblant a la que es va aprovar a l’Ajuntament de Barcelona, per lluitar contra els desnonaments. Aquest cop es va rebutjar la moció, també faltant al grup polític que la va presentar (sense faltar-los la raó), al·legant que en el seu moment el govern del PSC va tenir l’oportunitat de fer una llei per la dació en pagament i no ho va fer,  que la Generalitat ja estava treballant en aquest aspecte ¿? i què l’Ajuntament no n’havia de fer res. Per tant, de nou es rebutja una moció (vots en contra de CiU, ERC-Reagrupament, AIV i trànsfuga (PP), vots a favor de PSC, SI i PUSA), ignorant la seva bona intenció i atacant al grup que la presenta.

No obstant, els regidors de l’equip de govern van demostrar molta coherència, mentre que van votar en contra de totes les mocions presentades per l’oposició, no van tenir cap problema en votar a favor de la supressió de la paga de Nadal del personal funcionari i temporal de l’Ajuntament (no podien fer una altra cosa, així ho marca el govern de CiU...). Això sí, els regidors de l'equip de govern no es toquen el sou, de fet, segons va denunciar SI, el límit de sou dels regidors sense dedicació, que era des de juliol de 2011 de 950 euros s’ ha eliminat, donant-se el cas que alguns mesos els regidors han arribat a cobrar 1.200 euros, el que suposa un 100% d’augment respecte l’any 2010.

El ple també va tenir els seus punts positius, com quan al torn de precs i preguntes tots els regidors, del govern i l’oposició (el regidor trànsfuga (PP) no va dir res, volem entendre que qui calla atorga...) van posar-se d’acord per redactar una carta de rebuig a les mesures que vol imposar el Ministre Wert per acabar amb l’escola en català.

Finalment, una felicitació al  regidor  trànsfuga,  reinvestit en aquest ple com a regidor no inscrit a cap partit polític, ens quedem molt tranquil·les de que per fi hagi regularitzat la seva situació.

Al ple van passar moltes coses, podeu veure'n la majoria als vídeos.


1 comentari:

  1. no m'extranya q les rebutgeixin.... mireu...mireu....

    http://www.directe.cat/noticia/268995/el-ppc-i-cs-volen-inhabilitar-la-democracia

    ResponElimina