dilluns, 23 d’abril del 2012

La oposició destapa el cobrament irregular d’indemnitzacions per part dels regidors de l’ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

A l’últim ple de l’ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor del dia 29 de març de 2012 el grup Solidaritat per a la Independència (SI), actualment a la oposició, va destapar que els regidors de l’ajuntament estan cobrant de forma irregular.

Actualment els regidor de aquest ajuntament cobren les seves indemnitzacions d’assistència a sessions, reunions de treball i atencions de les seves àrees com a membres de la Corporació sense dedicació parcial fent un resum mensual per a liquidar allò que correspongui segons les taules aprovades al ple del 7 de juliol de 2011 on es van augmentar les seves retribucions mes d’un 50% tot just arribats als seus nous càrrecs.

Segons ha presentat el grup SI, la llei 7/1985 al seu article 75 punt 3 diu que “Solo los miembros de la Corporación que no tengan dedicación exclusiva ni dedicación parcial recibirán asistencia por la concurrencia efectiva a las sesiones de los órganos colegiados de la Corporación que formen parte, en la cuantía señalada por el pleno de la misma”.

A mes a mes expliquen  la sentència del Tribunal Suprem del 20 de desembre de 1999, Ar. 9468 on aquest tribunal rebutja la possibilitat d’indemnitzar “por convocatorias a reuniones convocadas por el Alcalde” creant així jurisprudència ja que aquest no es cap òrgan col·legiat.

Una vegada exposat tot això el grup SI va demanar deixar sense efecte el cobrament de 57 euros per reunió corresponent a les indemnitzacions per assistència a reunions amb l’alcaldia, sessions de treball, atenció als ciutadans, reunions externes i exercici d’actuacions corresponents a les delegacions establertes per l’Alcaldia.

També va demanar que retornin al ajuntament els 30.623 euros cobrats en aquest concepte des de l’inici de la legislatura per als regidors del nostre ajuntament ja que han estat rebuts fora de normativa.

Aquesta moció va ser rebutjada amb el vot en contra de tots els regidors de l’equip de govern.

Per acabar, informen que l’1 d’abril, es van pagar novament aquestes indemnitzacions als regidors tot i conèixer les dades aportades per la oposició.

1 comentari:

  1. L'Ara Vallès publica la noticia:

    http://www.aravalles.cat/noticia/82605/si-de-sant-antoni-de-vilamajor-denuncia-el-cobrament-illegal-dindemnitzacions-per-part-de-

    SI de Sant Antoni de Vilamajor denuncia el cobrament il·legal d'indemnitzacions per part de l'equip de Govern

    El grup municipal SI, de Sant Antoni de Vilamajor, en l'oposició, vol fer pública la seva posició en front a la situació dels presumptes cobraments il·legals dels regidors de Govern, que, segons ha fet saber Montserrat Lambies, regidora de SI, el seu grup municipal ja va denunciar en una moció. La moció en què s'instava als membres del ple presumptament implicats a anul·lar l'odre i a tornar els diners, va ser desestimada per 7 vots en contra i 6 a favor. Segons SI, les despeses irregulars pujarien a 30.000 euros.

    El grup municipal Solidaritat per la Independència (SI) de Sant Antoni de Vilamajor denuncia irregularitats en el cobrament d'indemnitzacions mensuals dels membres del Govern local.

    Segons explica Montserrat Lambies, regidora de SI, en un comunicat, el seu partit ja va presentar una moció on s'explicava als membres del ple que "havent revisat la llei 7/1985 de Bases de Règim Local en el seu article 75, punt 3, s'havia detectat que els regidors i regidora a Govern estaven cobrant una sèrie de conceptes a les seves indemnitzacions mensuals que no podien rebre segons la normativa", explica Lambies.

    SI, en la moció presentada, "demanava als implicats que s'anul·lés l'ordre i es tornéssin els diners cobrats irregularment", explica Lambies, qui acusa a Núria Jordán de CIU i a Felipe Garrido del PP de cobrar més de 7.000 euros irregularment. Segons SI, Pep Guardi, Florenci Llavina (CIU), Jesús Lera (ERC-Reagrupament) i Josep Ginesta (Independents) presumptament haurien cobrat al voltant de 4.000 euros cadascun. La despesa acumulada seria de 30.000 euros cobrats irregularment, segons la versió de SI.

    La moció va ser rebutjada pels 7 vots en contra de l'equip de Govern, en front dels 6 de l'oposició. Per aquest motiu, SI vol fer pública la seva posició al respecte de la situació al consistori de Sant Antoni de Vilamajor.

    ResponElimina